Hoe animatie je omzet kan verhogen in 2022

Ondernemen

3 minuten leestijd

Afbeelding door Monstera

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat gezegde heb je vast wel eens gehoord. Maar zit dat ook zo in de praktijk? Onderzoek wijst uit dat ongeveer 65% van de bevolking visueel ingesteld is. Die statistiek kun je goed als uitgangspunt voor je volgende promotiecampagne gebruiken door in plaats van een saaie lap tekst een treffende animatie te gebruiken. Op die manier trek je de aandacht van potentiële klanten en houdt je deze ook langer vast. Een animatie dus meer op, en bovendien vermaak je de kijker.

Hierdoor zorg je er voor dat de kijker meer betrokken raakt bij je promotiecampagne; en dus is de kans groter dat hij of zij bijvoorbeeld je website bezoekt. Dit leidt de kijker richting jouw product of dienst en wellicht schaft diegene dan ook iets van je aan, hetgeen resulteert in een hogere omzet voor je onderneming. En dat alles omdat jouw animatie initieel de aandacht trok op social media.

De overige voordelen van animatie

Maar een animatie heeft nog veel meer voordelen. Zo kun je met animatie moeilijke concepten eenvoudiger uitleggen. Daarbij komt dat vrijwel niets onmogelijk is aangezien je alles kunt animeren. Wil je uitleggen aan de klant waarom jouw zonnepanelen beter zijn dan die van de concurrent? Dan kun je dit toelichten middels een geanimeerd technisch kijkje in het zonnepaneel, iets wat met film lastig te doen is. Je hoeft ook geen kostbaar zonnepaneel uit elkaar te halen, enkel voor een promotioneel filmpje.

Een animatie is relatief voordelig ten opzichte van hetgeen je krijgt. Zoals eerder vermeld kun je alles laten animeren wat je maar kunt bedenken. Wil je het zonnestelsel laten zien, dan hoef je geen echte raket te bouwen om naar de ruimte te vliegen, maar dan kun je dit gewoon laten illustreren en animeren. Maar ook op kleinschaliger niveau is het goedkoper om voor animatie te kiezen, aangezien je niet naar een filmlocatie hoeft en geen dure filmcrew hoeft in te huren.

Tenslotte is animatie eenvoudig aan te passen in de huisstijl van jouw onderneming. Je kunt eenvoudig je logo implementeren; en de kleuren van de animatie zullen gerelateerd zijn aan de kleuren van jouw bedrijf. Dit alles zorgt ervoor dat de kijker in het vervolg jouw bedrijf sneller herkent. Een dikke boost dus voor de naamsbekendheid van je onderneming, en een steun in de rug voor de bedrijfsgroei.

Wanneer kiezen voor film

Ook een film heeft zijn eigen voordelen. Zo wekken echte mensen - ten opzichte van geïllustreerde mensen - meer vertrouwen bij de doelgroep. En een filmproductie is over het algemeen sneller gemaakt dan een animatie. Het hangt dus af van het project waarvoor je het beste kunt kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om de kracht van film en animatie te bundelen. Zo kunnen geanimeerde elementen (red. pijlen, tekstvakken en/ of grafieken) de gefilmde elementen versterken en verduidelijken.

Gelukkig zijn we bij Hertrooy Visual Solutions van alle markten thuis en hebben we al vaker effectieve promotie video's mogen realiseren die de kracht van film en animatie bundelden. Dit is zelfs ons specialisme. Mocht jouw onderneming dus op zoek zijn naar een promotiemiddel voor een nieuw product of dienst, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor een kwalitatief hoogwaardig en effectief product.

Door Sjors van Hertrooij

Wij kunnen je helpen je doelen te bereiken